Mindmotion

 
We worden als partner ingezet op veel gebieden. Mindmotion biedt u maatwerk. U kunt bij ons terecht voor onder andere communicatie-, commerciële-, management- en  branche-trainingen of workshops, coaching en advies.

"Je bepaalt zelf wie je bent!"

Coaching individueel & groepen

carnavalsmakers

The mind is like a parachute, it only functions when its open

Het Latijnse woord 'persona' betekent masker. Het woord 'persoon' is hiervan afgeleid en betreft de totale bepaling van het zelf ten aanzien van de ander. De essentie van de persoonlijkheid dient  als bepaling voor het begrip 'identiteit'.

Uw Mindmotion coach brengt samen met u in kaart waar het echte probleem zit en wat er nodig is om veranderingen te laten slagen. Met respect, invoelingsvermogen en de nodige directheid helpt uw coach u de juiste koers te vinden.

Of het nu gaat om persoonlijke coaching, team coaching of organisatiecoaching, de Mindmotion experts staan voor u klaar.

Lees meer...

Training & Mindmotion opleiding

bakkerbrommer

Everything you can imagine is real


In andere landen waar alle techniek en vernuft nog geen onderdeel is van de dagelijkse routine blijken mensen toch innovatief en creatief te zijn. Ze zoeken naar oplossingen om hun doel te bereiken.

De trainingen van Mindmotion prikkelen de deelnemers om andere perspectieven te zien, de zaken anders te benaderen.

Of het nu gaat om verkoop, effectieve communicatie of leidinggeven; elke training brengt nieuwe inzichten en concreet haalbare doelen op gang.

Lees meer...

Psychologie & Transitiemanagement

winkelwagen

" Our only security is our ability to change"                                                                                                                                                                                     

Organisaties veranderen, terwijl medewerkers vast blijven houden aan het oude. De druk loopt op. Er moet steeds meer gebeuren met steeds minder mensen. Er komt spanning op samenwerkingsrelaties.

Lang sluimerende problemen komen duidelijker aan het licht en juist nu heeft de organisatie de volledige inzet van iedereen nodig. De voortdurende veranderingen vragen andere bagage van managers.

Er is een transitie nodig, een verandering van denken en doen.

Lees meer...

Inspiratiebronnen

Sectorplan cultuur Werkgevers-, werknemersorganisaties en sociale fondsen in de cultuursector hebben de handen ineengeslagen om de duurzame inzetbaarheid van mensen die in deze prachtige sector actief zijn een flinke impuls te geven. Hiervoor is het sectorplan cultuur voor een duurzame arbeidsmarkt gemaakt. Een wat ambtelijke naam voor een geweldige regeling die inhoudt dat in principe iedereen die actief is in de kunst-  en cultuursector of in de creatieve industrie tot eind 2016 in aanmerking komt voor een substantiële bijdrage in de kosten voor opleiding of ontwikkeling. Een investering van 4,6 miljoen euro die 50-50 door de sector zelf en door het ministerie van SoZaWe wordt gefinancierd.

Er zijn 30 coaches, verspreid over Nederland, geselecteerd, die hun expertises inzetten om van dit initiatief een succes te maken. Iedereen, werkzaam in de cultuursector, kan gebruik maken van het uitgebreide aanbod van advies en coaching met hoge kortingen. Meer informatie is te vinden op de website: www.optredenvoorjezelf.nl

 

Caroline Koene is één van de coaches die geselecteerd is om als coach een bijdrage te leveren. Ze roept iedereen op die een “switch” wil maken deze kans te pakken!

Een greep uit de mogelijkheden: • Loopbaanadviesgesprek • Coaching - loopbaan • Coaching - ondernemerschap • Coaching - persoonlijke ontwikkeling • Coaching - prestatiedruk • Coaching - communicatie • Coaching - als vakspecialist – performance Natuurlijk is een mix van de verschillende gebieden mogelijk. De wens en behoefte van de kandidaat is leidend.

Ben je nieuwsgierig geworden, meld je dan nu aan. De website www.optredenvoorjezelf.nl wijst je de weg.

 

 

   Maxime en Glyn II


 

 

 

flow

Dit boek is geschreven voor iedereen die zijn leven wil verrijken. Naast inspirerende verhalen biedt het een scala aan informatie en praktische oefeningen. De auteurs nodigen de lezer uit om bewuster om te gaan met de balans tussen zijn en doen, taak- en mensgericht en binnen en buiten, alle elementen van de flowbenadering die bekend is geworden door de Hongaars/Amerikaanse auteur Csikszentmihalyi. In dit boek komt de lezer zichzelf regelmatig tegen. Al lezende komt hij er achter wat hem bezielt en van de blokkades die aanwezig zijn om voluit te leven.

 

brysbaert

Alle klassieke theorieën en onderzoekingen komen aan bod . Daarnaast worden ook de meest recente ontwikkelingen in de psychologie behandeld zoals de cognitieve neuropsychologie, de impliciete persoonlijkheidstests, de effectiviteit van psychotherapie en de laatste ontwikkelingen in de gezondheidspsychologie. Dit boek biedt een complete inleiding tot de psychologie en stelt de student en andere geïnteresseerden in staat om in dit brede vakgebied de biologische, cognitieve en sociaal-culturele invalshoek te onderscheiden en nieuwe ontwikkelingen kritisch te volgen.

 

Dick Swaab

Dick Swaab werd wereldberoemd met zijn werk over sekseverschillen in de hersenen. Toen hij ontdekt had waar in het brein homoseksualiteit gelokaliseerd kan worden, werd hij zelfs controversieel met zijn onderzoek, waarvan na afloop alle critici moesten toegeven dat ze fout hadden gezeten. Want die ontdekking was maar een klein onderdeel van de kern van het onderzoek: het feit dat al in de baarmoeder vrijwel alles al vast staat waarmee we " wat ons brein betreft " de rest van het leven mee te maken zullen krijgen.

 
7 Eigenschappen

Het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap behoeft nauwelijks nog introductie. Het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen.Covey heeft met zijn boek een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben het leven en werken van velen ingrijpend veranderd. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds opnieuw jonge generaties aan te spreken.

 
Middle Management

De survival kit voor de middle manager. Als u middle manager bent, begeeft u zich dagelijks op het gladde ijs tussen directie en werkvloer. Hoe houd je beide belangen hoog? Waar loopt u tegenaan? Hoe pakt u het zo aan dat het leuk blijft? 'Tot aan je middle in het management' is een hart onder de riem voor elke middle manager. Het gaat in op vele situaties die u tegen kunt komen, zoals: -En ineens ben ik hun baas? Hoe krijg ik ze mee in verandering? De wetten van de jungle.

 
Essentie NLP

'Essenties van NLP' biedt de lezer een panoramische blik op het rijke landschap van het Neuro-Linguistisch Programmeren. Behalve de fundamenten behandelen Jaap Hollander en Lucas Derks de diepere dimensies van dit model van de menselijke ervaring, alsmede diverse nieuwe ontwikkelingen zoals transcultureel modelleren, het beïnvloeden van groepsprocessen en spiritualiteit in NLP.

 
Scoren met Social Media

Scoren met Social Media bespreekt niet alleen de belangrijkste netwerken, websites en platforms, maar geeft ook aan welke voor u nuttig kunnen zijn. Het boek is bij uitstek geschikt om beginners kennis te laten maken met de beginselen en de kracht van social media. Daarnaast biedt het praktische handvatten voor wie al ervaring met social media heeft, maar ze structureler wil inzetten binnen de organisatie.

 
Coachen Leeg Hoofd

Coachen met een leeg hoofd laat zien hoe je je eigen "radio" kunt uitschakelen, zodat je je volledig kunt openstellen voor de signalen die je coachee uitzendt. Want als je luistert naar je eigen zenders, die een mening hebben, een oordeel of een oplossing, dan luister je niet echt naar de ander. Pas als je hoofd leeg is, kun je hem horen.

 

Carl Gustav Jung is geboren in het dorpje Kesswill aan de Bodensee. Hij is de eerste in leven blijvende zoon van de protestantse dominee Paul Jung en van Emilie Preiswerk, dochter van de antistes (een soort bisschop van de gereformeerde kerk) van Bazel. Carl Gustav is genoemd naar zijn grootvader Carl Gustav I Jung. Grootvader Jung werd, na zijn studie in Duitsland, arts en faculteitsvoorzitter van de geneeskundefakulteit in Bazel. Hij stond in Bazel bekend om zijn liberale politieke standpunten.

Stephen R. Covey is een van de grootste leiderschapsdenkers van de laatste 25 jaar. Zijn boek 'The 7 Habits of Highly Effective People' is een wereldwijde bestseller, met meer dan 16 miljoen verkochte exemplaren. Hij werd geboren op 24 oktober 1932 in Salt Lake City, Utah. Hij studeerde kerkgeschiedenis aan de Brigham Young University in Salt Lake City en behaalde vervolgens een BS Business Administration aan de universiteit van Utah, en een MBA Business Administration aan Harvard University.

Milton Erickson (1901-1980) wordt algemeen als grondlegger van de moderne hypnotherapie beschouwd. Hij was hypnotherapeut en psychiater met een praktijk in Phoenix, Arizona, USA. Op zijn 19e jaar werd hij getroffen door kinderverlamming en er werd hem verteld dat hij nooit meer in staat zou zijn om te lopen. Geconcentreerd werkte hij aan zijn herstel door te kijken hoe baby's hun armen en benen leren gebruiken. Therapie definieerde hij om die reden als het stap voor stap verleggen van grenzen. Zijn kennis en inzicht van nonverbale communicatie hebben hem geholpen om bijzondere therapeutische technieken te ontwikkelen.

Passie

kernwaarde: Passie

Vrijheid

kernwaarde: Vrijheid

Eenheid

kernwaarde: Eenheid