profielfoto maryAls toegepast psycholoog en ervaren professional in coaching, training en verandermanagement beschikt Mary over een veelzijdig competentieprofiel. Zo heeft ze werkervaring opgedaan in de profit en in de non-profit sector, waar ze actief is geweest op operationeel-, tactisch- en strategisch niveau. Dit zorgt ervoor dat Mary in gesprekken en trainingen snel kan schakelen. Na drie jaar franchisenemerschap, is ze sinds 1 januari 2014 samenwerkingspartner van Mindmotion. Dit geeft haar nog meer vrijheid om haar specialisme op het gebied van psychologie en transitiemanagement vorm te geven.

Een organisatie kan pas echt exceleren wanneer nieuwe beleidsbeslissingen, werkprocessen en de bijbehorende cultuurkenmerken door alle medewerkers gedragen en eigen gemaakt worden. Daarbij is het belangrijk dat dit consistent en congruent uitgedragen wordt naar klanten en andere stakeholders. Dergelijke processen zijn minder planbaar dan "de bovenkant van verandering" (de procedures, regels en processen).

Een transitie (een verandering in denken en doen) vergt kennis van de psychologie van verandering. Het vraagt om specifieke skills die in de gemiddelde managementopleidingen nauwelijks aan bod komen. Juist nu de wereld zo dynamisch in beweging is, is het van groot belang dat managers beschikken over de de juiste bagage om "de mensen mee te krijgen". Hierin is Mary gespecialiseerd.

Daarnaast is Mary een zeer gepassioneerd trainer en coach. Als toegepast psycholoog is ze toegerust om EMDR inzetten. Door deze wetenschappelijke behandelmethode in te zetten als procesversneller tijdens coachingstrajecten, worden snellere en betere resultaten geboekt. EMDR grijpt in op identiteitsniveau en de afkorting staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Aanvankelijk werd EMDR voornamelijk gebruikt in het klinische circuit om grote, eenmalige traumatische gebeurtenissen te verwerken. Tegenwoordig wordt EMDR veel breder ingezet vanwege het feit dat er snelle vooruitgang geboekt wordt. Ingesleten negatieve overtuigingen worden omgebogen in constructieve overtuigingen waardoor gedragsverandering mogelijk wordt. EMDR is met name geschikt wanneer er sprake is van vermijdingsgedrag door negatieve ervaringen uit het verleden en/of (faal) angst voor toekomstige situaties.

Tot slot heeft Mary veel ervaring, kennis en kunde op het gebied van groepsdynamica, teamcoaching en team mediation. Wilt u eens met haar van gedachten wisselen, neem dan contact met haar op. Of wellicht wilt u alvast wat lezen over haar visie op diverse problematiek in organisaties? Mary deelt haar kennis graag via haar blog-artikelen, die u kunt lezen op haar eigen website www.psychologie-transitiemanagement.nl

 

Haar motto: “Het gras gaat niet harder groeien door eraan te trekken."

 

Telefoon: 06-306 262 69
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
linkedin